Geçen hafta Misao Okawa’nın 117 yaşında ölmesinin ardından dünyanın en yaşlı insanı olan Gertrude Weaver 116 yaşında hayatını kaybetti.

116 yaşındaki ABD’li Gertrude Weaver, dünyanın en yaşlı kişisi olduktan sadece bir hafta sonra hayata veda etti. ABD’nin Arkansas Eyaleti’ndeki Camden’deki bir huzurevinde kalan Weaver, dün gece öldü.

Kaldığı huzurevinin müdürü Kathy Langley, Weaver’in ‘en yaşlı insan’ unvanını kazanmaktan ve bu konuda çıkan haberleri okumaktan büyük keyif aldığını söyledi.

Camden Belediye Başkanı Marie Trisollini, "Çok hoş bir hanımefendiyi kaybettik. 116 yaşında olmasına rağmen hayat dolu ve neşeliydi. Geçen hafta ziyaret ettiğimde uzun yaşamanın sırrını sormuştum. O da bana, ‘Bolca nemlendirici kullan, nazik ol, komşunu sev, yemeğini kendin pişir, hazır gıda tüketme’ demişti" dedi.

Trisollini, Weaver'ın 4 Temmuz'daki 117. doğum gününü kutlamak için planlar yaptıklarını söyledi.

Weaver, 117 yaşındaki Misao Okawa'nın 1 Nisan'da yaşamını yitirmesinin ardından bilinen en yaşlı insan unvanına sahip olmuştu.

Gertrude Weaver, 4 Temmuz 1898'de Arkansas'ın güneybatısında çiftçi bir ailenin kızı olarak dünyaya gelmişti. Dört çocuğundan sadece 93 yaşındaki oğlu hayatta olan Weaver, uzun ömrün sırrını "Tanrı'ya inanmak, çok çalışmak ve herkesi sevmek" olarak sıralamıştı.

Weaver, 116. doğum gününde kendisine kutlama mektubu gönderen Başkan Barack Obama'yı 117. doğum gününe davet etmişti. 4 Temmuz, Camden kentinde ‘Gertrude Günü’ ilan edilmişti.

23 Mayıs 1899 doğumlu Jeralean Talley, dünyanın en yaşlı unvanını devraldı. Talley de Weaver gibi ABD’de yaşıyor.

Dünyada bilinen en fazla yaşayan kişi, Fransız Jeanne Louise Calment'dı. Calment, 4 Ağustos 1997'de öldüğünde 122,5 yaşındaydı. (AA)

gertrude-weaver-becomes-worlds-oldest-living-person-at-116.jpg

gertrude-weaver_2.jpg