Hadise Emniyet Müdürü Albay Faruk el-Cuğeyfi, AA muhabirine yaptığı açıklamada, aşiretlerin desteklediği güvenlik güçlerinin terör örgütü IŞİD'in kente düzenlediği saldırıyı püskürttüğünü söyledi.

Irak güvenlik güçlerine uluslararası koalisyonun da havadan destek verdiğini aktaran Cuğeyfi, çatışmada 11 IŞİD militanının öldürüldüğünü, 3 zırhlı aracın imha edildiğini, 3 polisin ise yaralandığını ifade etti.

Enbar emniyet yetkililerinden Albay Hamid Şenduh da IŞİD'in Ramadi'nin çeşitli bölgelerine düzenlediği saldırıların püskürtüldüğünü, çatışmalarda 10 militanın öldürüldüğünü belirtti. Irak güvenlik güçlerinden ölen ya da yaralanan olup olmadığına ilişkin bilgi vermeyen Şenduh, Ramadi'nin El-Havz bölgesinde bir eve yerleştirmeye çalıştıkları patlayıcının infilak etmesi sonucu da 4 IŞİD militanının hayatını kaybettiğini aktardı.

Şenduh, IŞİD'in saldırılarını Ramadi'nin El-Havz, Siccar, El-Burişe ve El-Buziyab bölgelerinde yoğunlaştırdığını dile getirdi.

Irak'ta, IŞİD öncülüğündeki silahlı grupların haziran ayında Musul başta olmak üzere bazı bölgelerin kontrolünü ele geçirmesinin ardından, terör örgütü ile güvenlik güçleri arasındaki çatışmalar sürüyor. ABD öncülüğündeki koalisyon güçleri de havadan IŞİD mevzilerini bombalıyor.