Irak'ın Enbar vilayetinin çeşitli bölgelerinde yaşanan çatışmalarda ve hava saldırılarında 38 IŞİD militanının öldürüldüğü bildirildi.

Enbar'a bağlı El-Cezire ve El-Badiye operasyonları komutanı Ahmed El-Ubeydi, AA muhabirine yaptığı açıklamada, "Irak güvenlik güçleri, silahlı aşiret grupları ve havadan koalisyon güçlerinin desteği ile IŞİD militanlarının elindeki El-Havice El-Bağdadi bölgesinde kontrolü sağladı. Örgüt ile yaşanan çatışmalarda 25 militan öldürüldü" dedi.

Öte yandan emniyet kaynaklarından alınan bilgiye göre, Enbar'a bağlı Felluce'de Irak hava kuvvetleri, IŞİD militanlarının toplantı yaptığı bir okula saldırı düzenledi.

Hava saldırısında aralarında örgütün orta ve kuzey bölgeleri sorumlusu Neim eş-Şaha'nın da olduğu 13 militanın öldüğü belirtildi.

Irak'ta, IŞİD öncülüğündeki silahlı grupların geçen yıl haziran ayında Musul başta olmak üzere bazı bölgelerin kontrolünü ele geçirmesinin ardından, ülkenin çeşitli yerlerinde IŞİD ile güvenlik güçleri arasında çatışmalar sürüyor. ABD öncülüğündeki koalisyon güçleri de bir süredir IŞİD'in kontrolündeki bazı hedeflere hava saldırıları düzenliyor.