Endonezya İşçi Sendikaları Konfederasyonunca organize edilen eylemde, Bunderan HI meydanında toplanan yaklaşık 50 bin işçi, Cumhurbaşkanlığı Sarayı'na kadar yürüyüş gerçekleştirdi. İşçiler, Cumhurbaşkanı Joko Widodo aleyhine sloganlar attı ve pankartlar açtı.

Protesto eylemi için binlerce işçi bugün işbaşı yapmadı ve bir günlük greve gitti. İşçiler, yüzde 30 oranında zam talep ederken, özel sektörün Çin'den işçi getirme önerisine de karşı çıktı.

Endonezya İşçi Sendikaları Konfederasyonu Başkanı Mudhofir Khamid, düzenlediği basın toplantısında, grevle sadece haklarını istediklerini belirterek, şunları söyledi:

"Biz işçiler dış ülkelerden işçi alımını kabul etmiyoruz. Endonezya'da yeterli işçi potansiyeli olmasına rağmen dış ülkelerden işçi alınmasını kabul edemiyoruz. Çünkü yabancı işçiler geldiğinde yerli işçiler işten çıkarılma korkusu yaşayacaklar. İşçiler olarak hayatın pahalılaştığı ve benzin fiyatlarının çıktığı bu dönemde maaşlarımıza yüzde 30 zam bekliyoruz. Eğer isteklerimize cevap verilmezse, protestolar daha büyük olarak devam edecek."

Protesto nedeniyle Cumhurbaşkanlığı Sarayı çevresinde birçok ana yol trafiğe kapanırken, saray yakınına dikenli tellerle barikat kuran polis geniş güvenlik önlemleri aldı.

Endonezya'da 2013 yılında greve giden işçilerin ücretlerinde yüzde 44 oranında iyileştirme yapılmıştı.