TC Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Birleşmiş Milletler (BM) Genel Sekreteri Ban Ki-mun ile yaptığı görüşmede, Suriye'deki terör unsurlarına karşı yürütülen Fırat Kalkanı Operasyonu hakkında bilgi verdi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Çin Halk Cumhuriyeti'nin Hangcou kentinde BM Genel Sekreteri Ban Ki-mun ile bir araya geldi.

Cumhurbaşkanlığı kaynaklarından edinilen bilgiye göre, G20 Liderler Zirvesi öncesinde Grand Metropark Hotel'de yapılan görüşmede, Suriye ve Irak başta olmak üzere bölgesel gelişmeler ele alındı. Anılan iki ülkede başta DAEŞ olmak üzere terör örgütleriyle mücadelenin üzerinde durulduğu görüşmede Cumhurbaşkanı Erdoğan, Fırat Kalkanı Operasyonu ile ilgili BM Genel Sekreteri Ban'a bilgi verdi.

Erdoğan-Ban görüşmesinde, Suriye'de ateşkesin sağlanması, Halep'e insani yardım ile iklim değişikliği başlıklarının da ele alınan konular arasında yer aldığı belirtildi.

Suriye'de insani durumun giderek kötüleştiğine dikkati çeken Cumhurbaşkanı Erdoğan, Türkiye olarak BM'nin insani erişim sağlanmasına yönelik çabalarını desteklediklerini söyledi.

BM Genel Sekreteri Ban'ın da görüşmede 15 Temmuz darbe girişimini kınadıklarını tekrar ifade ettiği, Türkiye'de demokrasiye sahip çıkılmasından büyük memnuniyet duyduklarını dile getirdiği öğrenildi.