Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin’in St. Petersburg’da yaptığı görüşme ilk andan itibaren Rus basınında geniş yer buldu.

Erdoğan’ın Putin ile bir araya gelmesinden itibaren bütün gelişmeleri gün boyu duyuran Rus televizyonları, ajanslar ve haber siteleri, düzenlenen ortak basın toplantısından sonra da Erdoğan ve Putin’in konuşmalarına detaylı şekilde yer verdi.

Tass haber ajansı, basın toplantısının detaylarını verdiği haberin başlığında Erdoğan’ın Putin için kullandığı “Dostum Vladimir” ifadesini kullandı.

İnterfaks haber ajansı, Erdoğan’ın Putin’i "dostum" olarak nitelemesini ön plana çıkararak, ilişkilerin normalleşme potansiyeline işaret etti.

Ria, ortak basın toplantısının arkasından haberini, "Türk Akımı, Charter ve Suriye: Putin ve Erdoğan ortak hedefini açıkladı" başlığıyla verdi.

Komsomolskaya Pravda'nın internet sitesindeki haberde, Putin ve Erdoğan’ın ilişkileri yenilemek istediği belirtildi.

Rossiskaya Gazeta, ortak basın toplantısının hemen bitiminde haberini "Putin, Erdoğan ile görüşmeyi önemli ve yapıcı olarak niteledi" başlığıyla okuyucularıyla paylaştı.

Sputnik, Erdoğan ve Putin'in görüşmesini "St. Petersburg’ta tarihi zirve" olarak ifade etti.

Rus Devlet Televizyonu Rossiya 24 görüşme öncesi ve sonrasında gelişmeleri canlı yayın ve bağlantılarla kamuoyuna aktardı.