Ermenistan'ın saldırıları sonucu Azerbaycan'ın yerleşim birimlerinde yaşanan kayıplar, ABD'nin New York kentinde protesto edildi.

New York'taki Birleşmiş Milletler merkezi önünde düzenlenen protesto gösterisine yüzlerce Türk ve Azerbaycanlı katıldı. New York polisinin yoğun güvenlik önlemleri aldığı gösteride, bir grup Ermeni'nin engelleme girişimi güvenlik güçlerinin müdahalesiyle sonuçsuz kaldı.

Azerbaycan New York Cemiyeti Başkanı Ercan Yerdelenli, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Ermenistan'In Karabağ'a tekrar saldırmasıyla hayatını kaybeden sivil ve askerleri anmak üzere toplandıklarını, Amerika'da yaşamalarına rağmen kalplerinin Azerbaycan ile attığını belirtti.

Yerdelenli, ''Özellikle Sayın Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun çok heyecanlandırıcı, gönüllerimizi coşturucu açıklamaları olmuştur. Bununla gurur duyuyoruz. Azerbaycan ile Türkiye bir millet iki devlettir. Askerlerimiz bilsin ki gönlümüz, ruhumuz onların yanında, onlar rahat savaşsınlar, Karabağ'ı alana kadar onlar cephede, bizler Amerika'da mücadelemizi sürdüreceğiz.'' diye konuştu.

Azerbaycan milli marşının okunduğu protesto gösterisinde, saldırılarda hayatını kaybedenler için saygı duruşunda bulunuldu.