Hackerların saldırısına uğrayan çöpçatanlık sitesine üye olan 32 milyon kişinin bilgileri deşifre oldu

Hackerlar, Ashley Madison adlı çöpçatanlık sitesine üye 32 milyon kişinin bilgilerini internette yayınladı.

Kimliği belirsiz bilgisayar korsanları, Ashley Madison adlı çöpçatanlık sitesine yönelik tehditleri gerçeğe dönüştürdü. 32 milyon kullanıcının bilgilerini ele geçiren kimliği belirsiz kişi ya da kişiler, eşlerini aldatanları internette deşifre etti. Spiegel Online’ın bildirdiğine göre, açıklanan bilgiler arasında Ashley Madison’a üye olanların isim, adres, kredi kartı numaraları ve kullanıcı şifreleri ile cinsel yaşamlarına dönük bilgiler bulunuyor.

Pseudonym The Impact Team  adlı bilgisayar korsanları grubu, bir ay önce yaptığı açıklamada, söz konusu sitenin kapanmaması durumunda, kullanıcılarının bilgilerini açıklayacağını duyurmuştu. Siteye ait 9.7 Gigabyt büyüklüğündeki bilgileri kimlerin ele geçirerek yayımladığı konusunu FBI ve Kanada polisinin araştırdığı belirtiliyor.

'ÜYELER KANDIRILIYOR'

Site yaptığı açıklamada, saldırıyı “özgür düşünceye dönük eylem ” olarak nitelendirirken, eylemi gerçekleştirenlerin kişisel ahlakını tüm topluma empoze etmeye çalıştıklarını vurguladı. Hackerler ise, sitenin kadın kullanıcılarının bilgilerinin sahte olduğunu ve üyelerini kandırdığını öne sürüyor.