Esed güçlerine ait bir savaş helikopterinin muhaliflerle rejim güçleri arasında 3 bölge için varılan ateşkes anlaşmasını ihlal ederek İdlib'in Taftanaz ilçesine saldırması sonucu 6 kişinin öldüğü bildirildi.

AA muhabirinin İdlib'teki yerel kaynaklardan edindiği bilgiye göre, Esed güçleri Fua, Kafarya ve Zebadani bölgesi için varılan ateşkes anlaşmasını ihlal ederek İdlib'in Taftanaz ilçesine varil bombasıyla saldırı düzenledi. Olayda 6 sivilin yaşamını yitirdiği ve bazıları ağır olmak onlarca kişinin de yaralandığını kaydedildi.

Rejimin Taftanaz'a saldırmasının ardından muhalif çatı birliği Fetih ordusuna bağlı birliklerin hafif ve ağır silahlarla nüfusunun çoğunluğu şii olan Fua ve Kafarya köylerine saldırdığını ifade eden kaynaklar, ''Rejimin üzerinde anlaştığı 3 bölgede anlaşmayı ihlal ederek muhaliflerin kontrolündeki bölgelere saldırdı'' dedi.

Rejim adına muhaliflerle görüşen İranlı yetkililer, anlaşmaya göre, çoğunluğu Şii olan Fua ve Kafarya ilçelerinden aralarından kadın ve çocukların da bulunduğu 10 bin sivilin rejimin kontrolündeki bir bölgeye çıkacağını, buna karşılık başkent Şam'ın Zebedani ilçesindeki silahlı muhaliflerin yanlarına sadece hafif silahlarını alarak İdlib kırsalında muhaliflerin kontrolünde bulunan bölgeye gideceğini kaydetmişti.

Anlaşma çerçevesinde rejim İdlib'in kuzeydoğusunda yer alan ve Esed güçlerinin kontrolündeki Fua ve Kafarya köyleri çevresindeki belde, ilçe ve köylere saldırmayacaktı.