Suriye ordusuna ait askeri helikopterler, Halep'te muhaliflerin denetimindeki Sukkeri ve Ensari semtine varil bombasıyla düzenlediği saldırılarda 11 kişi öldü, 30 kişi yaralandı.

AA muhabirinin sahra hastanesi yetkililerinden aldığı bilgiye göre, Beşşar Esed rejimine ait askeri bir helikopter, Halep'te muhaliflerin kontrolündeki Sukkeri semtinde yerleşim alanına varil bombasıyla düzenlediği saldırıda 9 sivil hayatını kaybetti, 15 kişi yaralandı.

Suriye ordusuna ait bir başka helikopterin, Halep'te muhaliflerin kontrolündeki Ensari semtine düzenlediği varil bombalı saldırıda da 2 kişi öldü, 15 kişi yaralandı.

Yaralılar sağlık ekiplerince semtteki sahra hastanelerine kaldırıldı.

"Rusya Bustan El-Kasr Semtine Fosfor Bombasıyla Saldırdı"

Öte yandan, Halep sivil savunma yetkilisi Necip Ensari, AA muhabirine, Rusya ve rejime ait savaş uçaklarının dün geceden bu yana Halep'e 150 hava saldırısı düzenlediğini söyledi.

Ensari, "Rusya ve rejim güçleri dün geceden bu yana Halep'te muhaliflerin bulunduğu bölgeleri yoğun bir şekilde bombalıyor. Rus uçakları sabaha karşı kentin Bustan el-Kasr semtine 16 fosfor bombasıyla saldırdı. Saldırılarda çok sayıda yerleşim biriminde yangın çıktı.'' dedi.

Rejime ait helikopterlerin Kellese ve Sukkeri semtlerine düzenlediği varil bombalı saldırılarda çok sayıda binanın yıkıldığını ve binalarda ciddi hasarın meydana geldiğini belirten Ensari, sivil savunma ekiplerinin yıkılan binaların enkazı altında kalanlara ağır iş makineleri vasıtasıyla ulaşmaya çalıştığını kaydetti.