Suriye ordusuna ait helikopterlerin, büyük kısmı muhaliflerin kontrolünde olan ülkenin kuzeyindeki Halep'te "varil bombasıyla" düzenlediği saldırıda 5 kişinin hayatını kaybettiği bildirildi.

Halep'teki sivil savunma yetkililerinden alınan bilgiye göre, orduya ait helikopterler, sahur vaktinde muhaliflerin kontrolündeki Sahur semtine varil bombasıyla saldırdı.

Saldırıda 5 sivilin hayatını kaybettiği, çok sayıda kişinin yaralandığı belirtildi. Sivil savunma ekiplerinin çalışmaları neticesinde iki kişinin enkaz altından sağ çıkarıldığı kaydedildi.

Öte yandan Halep'teki yerel medya aktivistlerinden Yasir Ebu Ammar, rejime ait savaş uçaklarıyla helikopterlerin Halep'te muhaliflerin kontrolündeki bölgelere yönelik saldırı nedeniyle halkın teravih namazına gidemediğini söyledi.

Saldırı nedeniyle halkın ramazan ayında da çarşı ve pazara çıkmaktan korktuğunu aktaran Ammar, "Rusya ve Suriye ordusuna ait savaş uçakları, 15 günden bu yana yoğun şekilde saldırıyor. Saldırıların çoğu yerleşim yerlerine yapılıyor." dedi.

Suriye ordusu daha önce de Halep'te muhaliflerin kontrolündeki yerlere Scud füzeleriyle saldırıyordu. Rejimin varil, vakum ve misket bombalarıyla 3 yıldır düzenlediği saldırılar nedeniyle kentin büyük kısmı harabeye döndü. Muhaliflerin yaşadığı bölgelerde yollar kullanılamaz hale gelirken, elektrik ve su da kesilmiş durumda olduğu kaydedildi.