Estonya Cumhurbaşkanı Toomas HendrikIlves, ''Eğer Yunanistan'a üçüncü yardım paketine ilişkin tasarı Estonya Parlamentosu'nun onayına kalırsa, Atina için sorun çıkabilir'' dedi.

Gazetecilere konuşan Ilves, "Yunanistan'da SYRIZA, iktidara geldikten sonra  Rusya'ya ilişkin beceriksiz bir tavır sergiliyor" diyerek, Atina'nın, Brüksel'in yaptırım kararlarını değiştirmek yönündeki girişimlerinden rahatsızlık duyduğunu kaydetti.

Avrupa Birliği'nin (AB) Rusya'ya uyguladığı yaptırımların Yunanistan yüzünden abluka altına alınabileceğini savunan Ilves, "Yunan krizi Estonya için çok ciddi sorun ve büyük bir yüktür. Sonuçta biz Almanya değiliz" ifadelerini kullandı.

Ülke ekonomisinin üst seviyede olmadığını hatırlatan Devlet Başkanı, "Yunanistan'a kredi yardımı için biz iki kez oy kullandık. Buna rağmen Estonya'daki ortalama maaş Yunanistan'daki asgari ücretten düşüktür" diye konuştu.

Yunan hükümetini uyaran İlves, "Eğer Yunanistan'a üçüncü yardım paketine ilişkin tasarı Estonya Parlamentosu'nun onayına kalırsa, Atina için sorun çıkabilir" dedi.