Etiyopya Meclisi, DAEŞ'in Libya'da Etiyopyalı olduklarını açıkladığı işçilerin katledilmesiyle ilgili olağanüstü toplandı.

Oturuma DAEŞ tarafından katledilenler için saygı duruşuyla başlayan parlamento, ülke genelinde 3 gün yas ilan edildiği, ülkede ve yurtdışı misyonlarında bayrakların yarıya indirileceğini duyurdu.

Etiyopya Dışişleri Bakanı Tedros Adhanom parlamentoda yaptığı konuşmada, Libya'daki Etiyopyalıların tahliyesine ve en yakın zamanda ülkelerine dönmelerini kolaylaştırmaya hazır olduklarını ifade etti.

Terör örgütü DAEŞ, Libya'da Etiyopyalı olduklarını açıkladığı bir grup Hristiyan işçinin katledildiğini gösteren video görüntüsünü yayımlamıştı. Görüntüde, DAEŞ militanlarının Libya'nın güneybatısında yer alan Fizan bölgesinde 15 işçiyi makineli tüfeklerle, 12 işçiyi ise ülkenin doğusunda bulunan Berka bölgesinde bıçaklarla katlettiği gözlemleniyor.

Libya'da 12 Şubat 2015'te kaçırılan 21 Mısırlı Kıpti'nin DAEŞ militanları tarafından infaz edildiğine dair görüntüler de 16 Şubat'ta yayınlanmıştı.