Euro Bölgesi, bu yılının ilk çeyreğinde önceki çeyreğe oranla yüzde 0,4'le beklentiler paralelinde büyüdü. Büyüme yıllık bazda ise yüzde 1 seviyesinde gerçekleşti.

Avrupa İstatistik Ofisi'nin (Eurostat) iilk tahmin verilerine göre, 19 üyeli Euro Bölgesi'nde ve 28 üyeli Avrupa Birliği'nde (AB) mevsimsellikten arındırılmış Gayrisafi Yurtiçi Hasıla (GSYH) 2015 yılının ilk çeyreğinde bir önceki çeyreğe göre yüzde 0,4 arttı.

Geçen yılın aynı çeyreğiyle kıyaslandığında ise bölgede GSYH yüzde 1, AB'de ise yüzde 1,4 artış kaydetti. 2014 yılının son çeyreğinde ise Euro Bölgesi yüzde 0,3 ve AB de yüzde 0,4 büyüme kaydetmişti.

Euro Bölgesi'nde yılın ilk çeyreğinde çeyrek bazda büyüme beklentisi yüzde 0,4, yıllık bazda ise yüzde 1 seviyesindeydi. Bölgede, böylece beklentiler paralelinde büyüme gerçekleşti.

Yılın ilk çeyreğinde bir önceki çeyreğe kıyasla AB'ye üye ülkeler arasında en yüksek büyümeyi yüzde 1,6 ile Romanya ve Güney Kıbrıs Rum Kesimi gerçekleştirdi. Söz konusu dönemde Almanya, İtalya ve İngiltere yüzde 0,3, Fransa yüzde 0,6 ve İspanya da yüzde 0,9 büyüdü. Yunanistan ekonomisi ise yüzde 0,2 daralarak yeniden resesyona girdi. Ekonomisi daralan diğer ülkeler ise yüzde 0,6 ile Litvanya ve yüzde 0,1 ile Finlandiya oldu.

,Bir önceki yılın aynı çeyreğiyle kıyaslandığında ise üye ülkeler arasında en yüksek büyüme oranına sahip ülke yüzde 4,2 ile Romanya oldu. İspanya yüzde 2,6, İngiltere ve Hollanda yüzde 2,4, Almanya yüzde 1, Fransa yüzde 0,7 ve Yunanistan yüzde 0,3 büyüme gerçekleştirdi.

Yıllık bazda ekonomisi daralan tek ülke yüzde 0,1'le Finlandiya olarak belirlendi.