Eurovision 2015 te alışılmışın dışında bir durum söz konusu. Eurovision’un 2015 sürprizi açıklandı.

Eurovision 2015 yılında Avusturya’nın başkenti Viyana’da düzenlenecekti ama sürpriz bir şekilde bu sene ilk kez Avustralya’nın da katılacağı bildirildi.

Söz konusu yarışmayı organize eden komiteden yapılan açıklamada, "Avustralya'nın etkinliğin 60'ıncı yıldönümü sebebiyle 23 Mayıs'ta Viyana'da düzenlenecek yarışmaya katılacağı" söylendi. Avustralya’nın yarışmanın organizatörleri tarafından yarışmaya dahil edildiği bildirildi.

Organizasyondan yapılan açıklamaya göre, Avustralya yarı finale katılmazken, yarışmanın 23 Mayıs'ta düzenlenecek final bölümüne doğrudan katılacak. Avustralya kıtası ile Avrupa arasındaki saat farkına karşın, Avustralyalı seyircilerin yarışmada oy kullanabilmesi öngörülüyor. Yarışma, Avusturya'da cumartesi gecesi düzenlenecek fakat Avustralya'da ise pazar sabahı izlenebilecek. Diğer yarışmacı 39 aday ülkenin seyircilerinin de Avustralya için oy kullanması mümkün olacak.

Avustralya'yı temsil eden şarkının yarışmayı kazanması halinde, ülke gelecek yıl da yarışmaya katılmaya hak kazanacak. Fakat yarışma, Eurovision geleneğinin aksine, Avustralya'da değil, ülkenin Avrupa'da seçeceği bir kentte düzenlenmesi öngörülüyor.