Evde yapılan bit tedavisi 18 aylık bir bebeğin ölümüne neden oldu.

ABD'nin Massachusetts eyaletinde meydana gelen olay, 18 aylık bir bebeğin bitlenmesiyle başladı. Tıbbi yardım almak yerine evde bebeğin başına mayonez sürüldükten sonra plastik bir poşet ile kapatıldı.

'UZUN SÜRE BAŞI BOŞ BIRAKILDI'

Uykuya dalan bebeğin başındaki poşetin kayması ile küçük kız oksijensiz kalarak hayatını kaybetti. Yetkililer, bebeğin uzunca bir süre başı boş bırakıldığını söyledi.

Dailymail'in ahberine göre; yetkililer, evde bulunan ikinci çocuğun da küçük kız çocuğuyla aynı anda bitlendiğini fakat onun başının tıraş edildiğini belirtti. 

'AİLEYE SUÇ DUYURUSU'

Aile hakkında suç duyurusunda bulunuldu. 

Mayonez pek çok web sitesinde bitlenme problemine çare olacaklar listesinde yer alır. Ancak bunun tedavisi için medikal yardım almak en doğrusu. Uzmanlar bu konuda reçeteli ürünlerin kullanılması konusunda uyarılarda bulunuyor. 

MAYONEZ YERİNE MEDİKAL TEDAVİ ŞART!

Ayrıca baş bitinin etkin tedavisinde mayonez ile tedavi edilmesi konusunda yeterli bilimsel kanıt olmadığını açıklayan uzmanlar, "Baş biti için en etkili tedavi 'erken teşhis ve elle yok etme' ve uzmanlar tarafından önerilen ilaçların kullanılması gerektiğini söyledi