Soruşturmacılar Dr. Furtado’nun Rio de Janeiro kentindeki lüks mahallelerden Barra de Tijuca’daki kendi evinde Lilian Calixto adlı kadın hastası üzerinde kalça büyütme operasyonu yaptığını ancak Calixto’nun operasyon sonrası rahatsızlandığını açıkladı.

Polis, Furtado’nun kadını hastaneye götürdüğü, ancak durumu kötüleşen kadının birkaç saat sonra hayatını kaybettiğini belirtti.

Furtado’nun kadının poposunu büyütmek için tartışmalı bir madde olan pleksiglas dolgu enjekte ettiği sanılıyor.

İki çocuk annesi olan 46 yaşındaki Calixto’nun hastaneye geldiğinde kalp atışlarının hızlı, tansiyonunun yüksek olduğu ve 4 kez kalp krizi geçirerek öldüğü açıklandı.

Dr. Bumbum lakaplı Furtado her yerde aranıyor.

Dr. Bumbum lakaplı Furtado her yerde aranıyor.

Olayın ardından ortadan kaybolan 45 yaşındaki ‘Dr. Bumbum’ lakaplı Furtado için tutukalma emri çıkarıldı. Furtado’nun kız arkadaşının da operasyonda bulunduğu şüphesiyle gözaltına alındı.

Instagram hesabında 650.000 takipçisi olan Furtado sıklıkla Brezilya televizyonlarında boy gösteriyordu. Rio de Janeiro Eyaleti Yerel Tıp Konseyi de Calixto’nun ölümüyle ilgili olarak soruşturma başlattıklarını ilan etti.

Brezilya medyasında yer alan bir iddiaya göre polis Furtado’yu daha önce 4 kez yasal olmayan şekilde tıp uygulamaları gerçekleştirmekle de suçlamıştı.