Fransa'da evinde 113 kedi besleyen kadın, bakabileceğinden fazla kediyi evinde tutarak hayvanlara kötü muamele etmekten yargılanıyor.

Fransız l'Est Républicain gazetesinin haberine göre, ülkedeki bir hayvanları koruma derneği, Fransa’nın doğusundaki Vosges bölgesindeki Remiremont kasabasında bir kadını, evinde 113 kedi beslediği için şikayet etti.

Bölgedeki hayvanları koruma derneği, kirayı ödemediği için 8 ay önce evden atılan kadının gerekli bakımı ve gıdayı sağlayamadığı gerekçesiyle 113 kedinin koruma altına aldığını ama bunlardan önemli bir kısmının telef olduğunu açıkladı.

Derneğin gönüllü elemanları tarafından bakıma alınan kedilerin hiç birisinin aşısının olmadığı ortaya çıktı.

Derneğin kadın aleyhine başvurusu üzerine açılan davada, ismi açıklanmayan kadın, "bakamayacağı kadar kediyi evinde tutup hayvanlara kötü muamele etmek" suçuyla yargılanmaya başladı.

İlk duruşmada kendini savunan kadın, hayvanlara iyi bakmadığı suçlamasını reddetti ve kedileri için ayda 750 avro harcadığını iddia etti.

Kadının mahkemenin tahliye kararıyla boşalttığı evin ise hayvan pislikleri yüzünden adeta harabe haline geldiği bildirildi.

Mahkemenin konuyla ilgili kararını 17 Mart’ta vermesi bekleniyor.