II. Dünya Savaşı'nın ayırdığı İtalyan âşıklar, 70 yıl sonra sosyal medyadan birbirini buldu ve cumartesi günü Como gölü kıyısındaki romantik bir otelde dünya evine girdi.

Savaş ilişkilerini bitirdi

1944'te askerlik yapan Giovanni Molinari, cepheye gitmeden önce bulunduğu Bellano kasabasında Antonia Gottifredi adlı genç kadınla tanıştı ve ikili birbirlerinden çok hoşlandı. Fakat kısa süreli ilişkileri, Molinari cepheye gidince sekteye uğradı. Faşist rejim tarafından hapse atılınca da ilişkisi sonlanmak zorunda kaldı.

70 yıl sonra Facebook'ta buldular

Aradan yıllar geçtikten sonra Molinari, Bellano'ya geri döndü. Fakat Gottifredi'nin başka bir erkekle nişanlanmış olduğunu görünce, o da kendi hayatını kurmaya karar verdi. 2011'de Gottifredi kocasını, daha sonra da Molinari karısını toprağa verdi. Torunlarının yardımıyla Facebook'a kaydolan ikili, aradan 70 yıl geçtikten sonra sanal âlemden birbirlerini tekrar buldu.

Evlendiler

89 yaşındaki Molinari, 86 yaşındaki eski sevgilisine güllerle donattığı bir masada evlenme teklif etti ve Gottifredi bu romantik teklife hiç düşünmeden evet dedi. Yakın akrabalarının katılımıyla gerçekleşen mütevazı bir düğün töreniyle, gençlik aşkına kavuşan Giovanni Molinari, nikâhın ardından Gottifredi'yi öpmeyi ihmal etmedi.