Türkiye'nin Milano Başkonsolosu Aylin Sekizkök, hayatını kaybeden iki denizcinin cesedine ulaşıldığını, kaybolan denizcilerin kimliklerinin de belirlendiğini söyledi.

Sekizkök, "Vefat eden denizcilerimizden birinin gemini kaptanı Kamil Murat Kantoğlu olduğu anlaşıldı. Diğer vefat eden denizcimizin adı ise Emrah Karadaş. Halen kayıp olan denizcilerimiz Melih Erek, Yiğit Küçükbıyık, Zeynel Üstün ve Bayram Arslan'ı arama çalışmaları sürüyor" dedi.

Sekizkök, iki gündür arama kurtarma çalışmalarının denizden, havadan ve karadan sürdüğünü belirterek, gemi personeli arasında bulunan diğer kişilerin durumu hakkında da bilgi verdi.

Sekizkök, "Ravenna Santa Maria delle Croci Hastanesi'nde tedavi altında bulunan Gençosman Sabuncu, İbrahim Ethem Kibar ve Mustafa Burak Öztürk taburcu edildi. Muhammed Ali Gündüz ve Hasan Tiryaki'nin tedavileri devam ediyor, sağlık durumları iyi" diye konuştu.

İtalya'nın Ravenna Limanı açıklarında önceki gün Belize bandıralı bir gemiyle çarpıştıktan sonra batan Türk yük gemisindeki iki kişi yaşamını yitirmiş, 4 kişi kaybolmuş, mürettebattan 5 kişi kurtarılmıştı.