Fas ve Yunanistan arasında, yüksek öğrenim, deniz taşımacılığı, enerji ve diplomasi alanında ikili işbirliği anlaşması imzalandı.

Resmi temaslarda bulunmak üzere Fas'ın başkenti Rabat'ta bulunan Yunanistan Dışişleri Bakan Yardımcısı Dimitris Mardas, Fas Dışişleri Delege Bakanı Mubareke Buide ile bir araya geldi. Görüşmenin sonunda taraflar ikili işbirliği anlaşmasını imzaladı.

İmza töreninde sonra düzenlenen basın toplantısında konuşan Fas Dışişleri Delege Bakanı Buide, "Yunanistan ile dört farklı alanda işbirliği anlaşması imzaladık. Yüksek öğrenim, deniz taşımacılığı, enerji ve diplomasi alanındaki işbirliği anlaşması karşılıklı tecrübe alışverişi imkanı sağlayacak." dedi.

Yunanistan Dışişleri Bakan Yardımcısı Mardas ise iki ülke ilişkilerinin geliştirilmesi gerektiğini belirterek, "İmzaladığımız anlaşmalar neticesinde önümüzdeki yılın ilk çeyreğinde ortak komite kurmayı kararlaştırdık. Bu komitenin başkanlığında özellikle ekonomi alanında işbirliğini daha ileriye taşımayı hedefliyoruz." diye konuştu.

Yunan iş adamlarının önümüzdeki günlerde Fas’ı ziyaret edeceğini kaydeden Mardas, bu ziyarette Faslı iş adamları ve yetkililerle bir çok ikili projeye imza atılacağını dile getirdi.

Rabat’ta temaslarını sürdüren Yunanistan Dışişleri Bakan Yardımcısı Dimitris Mardas'ın Fas Başbakanı Abdulillah Benkiran ile de bir araya gelmesi bekleniyor.