Felluce ilçesi Kaymakamı Sadun eş-Şalan, AA muhabirine yaptığı açıklamada, terör örgütü DAEŞ’in kontrolündeki Felluce’nin güvenlik güçleri tarafından kuşatıldığını, ilçede 3 bin ile 5 bin arası olduğu tahmin edilen ailenin ölüm tehlikesiyle karşı karşıya bulunduğunu belirtti.

Güvenlik güçlerinin, DAEŞ militanlarının yararlanmaması için Felluce’ye hiçbir ilaç ve gıdanın sokulmasına izin vermediğini ifade eden Şalan, söz konusu uygulamadan en çok zarar görenlerin ise ilçede mahsur kalan halk olduğunu ifade etti.

İlçenin etrafının mayın döşenmemiş olduğuna dikkat çeken Şalan, yetkililerden sivillerin ilçeden çıkabilecek güvenli koridoru oluşturmasını istedi.

Öte yandan, Irak İnsan Hakları Gözlemevi tarafından yayınlanan raporda, DAEŞ kontrolünde olan ve güvenlik güçleri tarafından kuşatma altında tutulan Felluce’de 100 bin sivilinin mahsur olduğu, ilaç ve gıda sıkıntısı çektikleri, DAEŞ tehdidi nedeniyle ölüm tehlikesiyle karşı karşıya oldukları ifade edildi.

Raporda ayrıca, Felluce sakinlerinden Muhammet el-Halbusi’nin bazı insanların otları haşlayıp yiyerek hayatta kalmaya çalıştığını söylediği aktarıldı.