Yerel basında, pazartesi sabahından bu yana 140'tan fazla kişinin gözaltına alındığı haberleri yer aldı.

Yaklaşık 150 kişilik bir protestocu grubu, dün öğle saatlerinde Ferguson'un bağlı olduğu St. Louis idari bölgesindeki Thomas F. Eagleton Federal Mahkemesi'ne yürüdü.

"Adalet Bakanlığı, görevini yap" ve "Siyahilerin hayatı da değerli" sloganları atan protestocular, binaya girmek isteyince polis barikatlarıyla karşılaştı.

Yetkililer, göstericilerden bazılarının barikatları aşmasının ardından çıkan arbedede 57 kişinin gözaltına alındığını açıkladı.

Gözaltına alınanlar arasında ünlü siyahi aktivist ve siyaset bilimci Cornel West'in de bulunduğu bildirildi.

Akşam saatlerinde ise başka bir grup, St. Louis Uluslararası Havalimanı yakınlarındaki Earth City'deki Interstate 70 otoyolunu trafiğe kapattı. Trafiği iki yönde durduran göstericilerden 64'ü gözaltına alındı.

Gece düzenlenen gösterilerde ise adres Michael Brown'ın öldürüldüğü Canfield Sokağını ana yola bağlayan Batı Florissant Caddesi'ydi. Polisin protestocuları dağıtmak için biber gazı kullandığı gösterilerde, gece boyunca 23 kişi gözaltına alındı.

Kasabada olayların devam etme eğilimi göstermesi nedeniyle yetkililer dün olağanüstü hal ilan etmişti.

St. Louis bölge yöneticisi Steve Stenger, yaptığı yazılı açıklamada, "Dün gece meydana gelen şiddet olayları ve düzensizliğin ışığında, vatandaşların ve özel mülkiyetin zarar görme ihtimalini göz önünde bulundurarak, şu andan itibaren geçerli olmak üzere olağanüstü hal ilan ediyorum" ifadesini kullandı.

Stenger, polisin "düzeni sağlamak, suçu engellemek ve vatandaşların can ve mal güvenliğini sağlamak için tüm yetki ve sorumluluklarını yerine getireceğini" belirtti.

Ferguson'da pazar gecesi düzenlenen gösterilerde 18 yaşındaki siyahi genç Tyrone Harris Jr polis tarafından vurularak ağır yaralanmıştı.

Ferguson'da 9 Ağustos 2014'te siyahi genç Michael Brown'ın öldürülmesi, ülke genelinde son yılların en şiddetli protesto gösterilerine neden olmuştu. Polis memuru Wilson'ın, Kasım 2014'te yerel makamlarca açılan soruşturmada büyük jüri tarafından suçsuz bulunması ve başka eyaletlerde de benzer olayların yaşanması üzerine protestolar ülke geneline yayılmıştı.