Fildişi Sahili'nde boykot çağrısı yapan üniversite öğrencileri ile polisin çatıştığı, olayda en az 30 öğrencinin yaralandığı bildirildi.

Fildişi Sahili Öğrenci Federasyonu (FESCİ) Genel Sekreteri Assi Fulgence Assi, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Felix Houphouet Boigny Üniversitesi kampüsünde öğrencilerle güvenlik güçleri arasında çıkan çatışmada en az 30 öğrencinin yaralandığını, 50'sinin de gözaltına alındığını belirtti.

Görgü tanıkları ise federasyona bağlı öğrencilerin geçen hafta boykot çağrısında bulunduklarını ancak okulda bazı sınavların iptal edilmediğini söyledi. Buna tepki gösteren boykot taraftarı öğrencilerin, sınıflara girerek sınavların yapılmasını engellemeye çalıştığı ve bunun üzerine polisle göstericiler arasında çatışma çıktığı belirtildi.

Güvenlik güçlerinin öğrencileri dağıtmak amacıyla göz yaşartıcı gaz kullandığı olayda, federasyon mensuplarının eşyaları ve kampüsteki bazı araçları ateşe verdiği belirtildi.

FESCI üyeleri, öğrencilerin koşullarının iyileştirilmesi, polislerin kampüslerde konuşlanması uygulamasına son verilmesi, geciken bursların bir an önce yatırılması için boykota gitmek istediklerini bildirirken, resmi makamlar ise olaya ilişkin henüz açıklama yapmadı.

Felix Houphouet Boigny Üniversitesinde aynı gerekçelerle 14 Nisan ve 26 Mayıs'ta da olaylar yaşanmıştı. Kampüste, engelli bir öğrencinin, polis aracının çarpması sonucu yaşamını yitirmesini protesto eden öğrenciler, 21 Haziran'da büyük bir gösteri düzenlemişti.