Ulusal Afet Yönetim Kurulundan (NDRRMC) yapılan açıklamada, tayfunda 46 kişinin hayatını kaybettiği, 82 kişinin yaralandığı, ölenlerin, sel sularında boğuldukları, çöken duvarların ve devrilen ağaçların altında kaldıkları ifade edildi.

Kayıp 5 kişiyle ilgili arama çalışmalarının sürdüğü belirtilen açıklamada, tayfunun şiddetli yağışlara, sel ve heyelana neden olduğu bölgelerde yaklaşık 1,5 milyon kişinin etkilendiği ve bu kişilerden 108 bin 688'inin tahliye merkezlerinde kaldığı kaydedildi.

Açıklamada, Filipinler'in Luzon Adası'nın kuzeyinde etkisini 25 Ekim'e kadar sürdüreceği bildirilen tayfunun hızının saatte 20 kilometreye düştüğü ifade edildi. Koppu tayfunu nedeniyle 11 köprünün zarar gördüğü ve 751 okul binasının yıkıldığı aktarılan açıklamada, ülkenin kuzeyinde tarım arazilerine ciddi zarar veren tayfunun, 202 milyon dolar tutarında hasara yol açtığı kaydedildi.

Bu yıl Büyük Okyanus'ta oluşan 24'üncü tayfun olan Koppu nedeniyle 5 kent ve 52 ilçeye halen elektrik verilemiyor.

Her yıl 20 kadar tayfun ve fırtınanın vurduğu Filipinler'de 2013 yılında etkili olan Haiyan tayfunu 6 binden fazla kişinin ölümüne, 4 milyon kişinin evsiz kalmasına neden olmuştu.