Ulusal Afet Risklerini Azaltma Yönetimi Konseyi'nden yapılan açıklamaya göre, tayfunla gelen şiddetli yağış sonucu oluşan sel ve heyelanda bazı köprüler yıkıldı ve yollar çöktü.

Selin etkili olduğu La Union ve Pangasinan'da ise elektrik kesintisi yaşandı. Başkent Manila, Luzon ve bazı bölgelerde eğitime ara verildi. Sivil Savunma Kurumu da yaklaşık bin kişinin evsiz kaldığı tayfundan etkilenen binlerce kişinin 36 bölgede kurulan tahliye merkezlerine yönlendirildiğini ifade etti. Luzon ve Visayas'daki balıkçılara da denize açılmamaları uyarısı yapıldı.

Filipinler ve Japon Meteoroloji Kurumu ise Filipinler sahasında şiddetini az da olsa düşüren tayfunun Güney Çin'e ve Vietnam'a yöneldiğini açıkladı.

Bu arada, Filipin donanmasından iki geminin dün başkent Manila'nın 680 kilometre güneyindeki Panaon adası yakınında batan ''Maharlika II'' adlı feribottaki kayıpları arama çalışmalarına katıldığı belirtildi.

Uluslararası Kızılay ve Kızılhaç Dernekleri Federasyonu rakamlarına göre, bu tür doğal afetlerin sık görüldüğü Filipinler'de geçen yıl kasımda meydana gelen Haiyan tayfununda 4,1 milyon kişi evinden olmuştu. Yaklaşık 1,4 milyon evin hasar gördüğü tayfunda, 6 bin 293 kişi ölmüş, 28 bin 689 kişi yaralanmıştı.