Hamas ve Fetih hareketleri, Gazze Şeridi'nde Filistin Başbakanı Rami el-Hamdallah'ın konvoyunun geçişi sırasında meydana gelen saldırıyı kınadı.

Hamas Sözcüsü Hazım Kasım, AA muhabirine yaptığı açıklamada Hamdallah'ın konvoyunun geçişi sırasında meydana gelen saldırıya tepki gösterdi.

Saldırının uzlaşıyı baltalamayı amaçladığına işaret eden Kasım, "Patlamadan istifade edenler, Filistin bölünmüşlüğünden fayda sağlayanlardır." ifadelerini kullandı.

Kasım, Gazze'deki emniyet birimlerine, olayı aydınlatmak ve faillerini bulmak için elinden gelen çabayı sarf etmesini istedi.

Fetih Hareketi ise yayımladığı yazılı açıklamada, Hamdallah ve İstihbarat Başkanı MacidFerec'in bulunduğu konvoyu hedef alan "suikast girişimi" kınanarak, saldırının sorumluluğunun Hamas'a ait olduğu belirtildi. 

Filistin resmi haber ajansı WAFA'nın haberine göre Fetih Hareketi, açıklamada Hamas'ın ulusal olmayan şüpheli gündemleri uyguladığını öne sürerek, "Vatanı, uzlaşıyı ve birliği hedef alan bu korkakça eylemin tüm sorumluluğu Hamas'a aittir." ifadelerine yer verdi.

Bu "korkakça eylemin" ulusal ilişkiler ve değerler çerçevesinin dışında kaldığı kaydedilen açıklamada, eylemin yansımalarının olacağı aktarıldı.

Hamdallah'ın, Gazze'ye düzenlediği ziyaret sırasında konvoyuna saldırı düzenlenmiş ve olaydan yara almadan kurtulmuştu.

Filistin resmi haber ajansı WAFA'nın haberinde Hamdallah ile kendisine eşlik eden Filistin İstihbarat Başkanı MacidFerec'in konvoyuna düzenlenen bombalı saldırıda 7 kişinin yaralandığı ifade edilmişti.