Ceradat, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Mısır'ın başkenti Kahire'de düzenlenen Gazze'nin yeniden imarı konulu uluslararası konferansın kapanış bildirisinde yer alan "Filistin ve İsrail'in tek taraflı eylemlerden kaçınmalı" yönündeki ifadeyi eleştirerek, "Filistin'in uluslararası kurumlarda yürüttüğü mesai değil, İsrail'in her gün yaptığı Müslümanların kutsallarına yönelik ihlaller, baskınlar ve Yahudi yerleşim yeri inşası tek taraflı eylemdir" dedi.

Filistinli yöneticilerin İsrail'in işgali sonlandırması için bir takvim belirlenmesini öngören karar taslağıyla ilgili görüşmelerin çok hızlı şekilde devam ettiğini ifade eden Ceradat, taslağın bu ay sonuna kadar Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyine (BMGK) sunulmak üzere hazırlanmasının planlandığı kaydetti.

Ceradat, Filistin Devlet Başkanı Mahmud Abbas, dışişleri bakanı ve yetkililerin taslağa uluslararası destek için çalışmalarını sürdürdüğünü ve bundan taviz vermeyeceklerini ifade etti.

Filistin Dışişleri Bakanı Riyad el-Malki, bir süre önce yaptığı açıklamada, "işgalin sonlandırılması karar taslağını" BMGK'ya sunacaklarını belirtmişti.