Haftalık olarak düzenlenen gösteride esirlerin fotoğraflarını taşıyan Filistinli aileler, yakınlarının serbest bırakılmasını talep eden sloganlar attı.

Filistinli esir İsam'ın annesi Fevziye el-Müniravi, AA muhabirine yaptığı açıklamada, ''Uluslararası Kızılhaç Komitesi Filistinli esirlerin serbest bırakılmaları için derhal devreye girmeli'' dedi.

Filistinli esirlerin birçok hastalıktan muzdarip olduğuna işaret eden Müniravi, ''Tüm kuruluşlar, uluslararası hukuk ve anlaşmaların gereğini yerine getrimelidir'' diye konuştu.

Müniravi, uzun zamandır oğlunu görmesine izin verilmediğini ifade ederek, ''özgür dünyaya'' İsrail'in esirlere ve Filistin halkına uyguladığı ''kibre'' karşı durma çağrısı yaptı.

AA muhabirine konuşan Gazze'deki Uluslararası Kızılhaç Komitesi (ICRC) sözcüsü Nasır en-Neccar ise İsrai'in Batı Şeria'da 12 Haziran'da 3 Yahudi yerleşimcinin kaçırılmasının ardından Filislinli ailelerin esir tutulan yakınlarını ziyaret etmeyi engellediğini söyledi.

Neccar, ''İsrail tarafından, ziyaretlere ne zaman izin vereceğine dair bize herhangi bir bilgi ulaşmadı'' ifadesini kullandı.

Filistin Esirler Bakanlığı verilerine göre İsrail hapishanelerinde yaklaşık 7 bin Filistinli tutuklu bulunuyor.