Finlandiya'da yaşayan Müslümanlar başkent Helsinki'de içerisinde cami ve Müslümanlar için çeşitli hizmetleri bünyesinde barındıracak dev bir kompleks inşa etmek için şehir yönetimine proje sundu.

Şehir yönetiminden cevap beklenen proje ile ilgili olarak Fin devlet televizyonu YLE'ye açıklamada bulunan Kültür ve Din Forumu (FOKUS) başkanı IlariRantakari, "Cami inşaatının başlangıç aşamasının giderlerinin Bahreyn Kraliyet ailesi tarafından karşılanacağının taahhüt edildiğini" söyledi.

İnşaatın geriye kalan giderlerinin ise farklı uluslararası kaynaklardan sağlanacağını belirten Rantakari, proje yönetiminin ise Finlandiya'da kurulacak bir vakıf tarafından yürütüleceğini ifade etti.

Maliyetinin 100 milyon avroyu geçebileceği tahmin edilen caminin başkent Helsinki'de kayda değer simgelerden birisi olacak yapının nerede inşa edileceğine dair karşılıklı istişareler yapıldığını açıklayan FOKUS başkanı Rantakari, şehirdeki Müslümanların yoğunlukta yaşadığı Kalasatama bölgesinin en uygun yer olabileceğini ifade etti.

Projenin yönetim kısmında ise FOKUS dışında Finlandiya Müslüman Birliği ve Finlandiyalı Müslüman Kadınlar Topluluğu'nun sa yer alacağı açıklandı.

Başkent Helsinki'de daha önce 12 bin metrekarelik bir alana yapılması gündeme gelen Guggenheim Müzesi projesi büyüklüğünden dolayı tartışmalara sebep olmuştu.