Avrupa Merkez Bankası'nın (ECB) yeni genel merkez binasının resmi açılışını protesto eden yaklaşık 17 bin kişi yürüyüş düzenledi.

“Blockupy" hareketinin düzenlediği yürüyüşe, Alman Sendikalar Birliği, Alman Sol Parti ve çok sayıda grup destek verdi.

Römer Meydanı'nda toplanan grup, polis eşliğinde eski opera binasının bulunduğu meydana yürüdü. Yürüyüş güzergahında polis yoğun güvenlik önlemleri aldı.

Genel olarak olaysız geçen yürüyüşte, göstericiler ile polis arasında ara sokaklarda zaman zaman arbede yaşandı, göstericiler çevredeki bazı bankaların camlarını kırdı.

Yürüyüşte kapitalizm ve ırkçılık karşıtı sloganlar atan göstericilerden bazılarının Yunanistan bayrağı ve iktidar partisi Syriza'nın flamalarını taşıdığı görüldü.

ECB, Avrupa Komisyonu ve Uluslararası Para Fonu'ndan (IMF) oluşan Troyka ve ECB'nin kemer sıkma politikaları da göstericiler tarafından protesto edildi.

94 POLİS YARALANDI, 350 GÖSTERİCİ GÖZALTINA ALINDI

Öte yandan, sabahın erken saatlerinde toplanan "Blockupy" hareketine mensup çok sayıda gösterici, resmi açılış öncesinde ECB'nin kemer sıkma politikalarını ve yeni banka binasının yüksek maliyetini şehrin farklı yerlerinde eylemler düzenleyerek protesto etmişti.

Göstericiler, sabah yaptıkları eylemlerde de polis araçlarını yaktı, çevredeki binalarla, tramvay duraklarına zarar verdi.

Frankfurt polisinden edinilen bilgiye göre gün boyu süren gösterilerde 94 polis yaralandı, gözaltına alınan 350 göstericiden 19'u tutuklandı.