Fransa Maliye Bakanı Michel Sapin, AB Komisyonu'nun Fransa'nın 2015 bütçesini kabul etmeyeceği yolundaki haberlere sert tepki gösterdi ve Brüksel'in bu konuda bağlayıcı bir gücü olmadığını iddia etti.

RTL radyo kanalına konuşan Sapin, Fransa'nın 2015 yılı bütçesi için 21 milyar Euro tasarruf öngördüğünü belirterek, bunun ötesine geçilemeyeceği ve bütçe açığı düşürmek için daha fazla vergi artırımına gitmelerinin söz konusu olmadığını ifade etti.

AB Komisyonu kaynaklarına dayandırarak verdiği haberde Le Figaro, Brüksel'in Fransa'nın 2015 yılı taslak bütçesini kabul etmeyeceğini iddia etmiş ve Fransa'dan ilave 8 milyar Euro tasarruf etmesini ve vergileri artırmasını isteyeceğini ileri sürmüştü.

Mali krizin Euro bölgesi ülkelerinde derinleşmesi üzerine geçen yıl AB Komisyonu'na üye ülkelerin taslak bütçelerini denetleme ve Avrupa Merkez Bankasına ise üye ülkelerdeki banka hesaplarını inceleme yetkisi verilmişti.

Fransa'nın bütçe açığının, Gayri Safi Mili Hâsılaya oranının Euro kriteri olan yüzde 3'ü aşıp yüzde 4'e dayanması Paris ve Brüksel arasında uzun zamandır kriz yaratıyor.

AB Komisyonu'nun Fransa'ya bütçe açıklarını düşürme konusunda verdiği bu mühlet bu yıl sona eriyor.