Cazeneuve, Fransa İslam Konseyi (CFCM) heyetini makamında kabul ederek yaklaşık 1 saat görüştü. Heyette CFCM Başkanı Anouar Kbibech, CFCM Başkan Yardımcısı Ahmet Oğraş ve Fransa İslamofobi ile Mücadele Gözlemevi Başkanı Abdallah Zekri yer aldı.

Görüşme sonrası basın toplantısı düzenleyen Cazeneuve, CFCM temsilcileriyle terörle mücadele için cumhuriyet değerleri çerçevesinde ortak bir irade göstermek amacıyla toplandıklarını söyledi.

Cazeneuve, teröre karşı Fransa'da toplumun bütün kesimleriyle beraber hareket edilerek büyük bir kararlılıkla mücadele verileceğini vurguladı. Fransa'da nefret suçuna karşı hukuk devletinin gerektirdiği bütün önlemlerin alınacağını belirten Cazeneuve, Müslümanların da nefret suçu kapsamındaki saldırılara karşı korunacağını ifade etti.

Ülkede barbarlıkla ve aşırılıkla savaşta CFCM yetkililerine çok güvendiğini vurgulayan Cazeneuve, pazar günü Paris'teki Arap Dünyası Enstitüsünde (IMA) İslam toplumunun temsilcileriyle biraya gelerek kapsamlı bir görüşme gerçekleştireceklerini duyurdu.

CFCM Başkanı Kbibech, Paris'te "barbarca" gerçekleştirilen saldırılardan ülkedeki Müslümanların da derinden etkilendiğini ve aşırılıkla mücadele için CFCM olarak gerekli girişimlerin başlatılacağını bildirdi.

Saldırıların hiçbir İslami ilkeyle açıklanamayacağına işaret eden Kbibech, ülke genelinde görevli imamların eğitimden geçirilmesi noktasında daha hassas davranarak sorumluluklarını yerine getireceklerini belirtti. Kbibech, Fransa'daki din görevlilerinin insanlara İslam'ın herkese açık olduğunu ve hoşgörüyü esas aldığını anlatacağının altını çizdi.

Paris'te 13 Kasım'da düzenlenen terör saldırılarında 130 kişi ölmüş, aralarında ağır yaralıların da bulunduğu 351 kişi yaralanmıştı.