Fransa'nın İsviçre sınırındaki iki gümrük kapısının bütçe kısıtlaması nedeniyle kapatılacağı bildirildi.

Haftalık Le Point dergisine konuşan Fransa Gümrük Sendikaları (UNSA Douanes) Başkanı Emmanuel Bogillot, Fransa'nın İsviçre sınırında bulunan Cluses ve Annemasse kentlerindeki gümrük kapılarının 5 Ekim'de kapanacağını açıkladı.

Bogillot, gümrük kapılarının kapanmasının güvenlik zaafı oluşturacağını belirterek, "Fransa, terörist grupların öncelikli hedefi haline gelmişken idari yetkililer gümrük kapılarını bütçeyi gerekçe göstererek kapatmaya devam ediyor." diye konuştu.

Fransa'nın İsviçre sınırı son zamanlarda güvenlik açısından önemli risk taşıyan bölgeler arasında yer alıyor. Gümrük kapıları terörle mücadelenin yanı sıra kara para aklama ve vergi kaçakçılığı gibi suçların da takibi için kullanılıyor.

Bütçeden sorumlu Devlet Sekreteri Christian Eckert, 2016 yılı başında yaptığı açıklamada, yaklaşık bin gümrük memurunun istihdam edileceğini ve gümrük kapılarındaki teçhizatın yenilenmesi için 45 milyon avro ek bütçe ayrıldığını duyurmuştu.

En son temmuz ayında bir kiliseye düzenlenen terör saldırısının faillerinden Adel Kermiche'in daha önce Cenevre üzerinde İstanbul'a geçtiği ortaya çıkmıştı. Saint-Etienne-du-Rouvray kentindeki kiliseye 26 Temmuz sabahı ayin sırasında giren 2 saldırgan, 3'ü din adamı olmak üzere 5 kişiyi rehin almıştı. Bir papazı öldüren, bir kişiyi ağır yaralayan 2 terörist, polis tarafından vurularak öldürülmüştü. Saldırıyı terör örgütü DAEŞ üstlenmişti.