Fransa, Paris'in tarihi, orijinal çatılarının Birleşmiş Milletler Eğitim, Bilim ve Kültür Örgütü'nün (UNESCO) Dünya Kültür Mirası Listesi'ne alınması için resmen başvuruda bulundu.

Fransa'nın başvurusunun, UNESCO'nun ilgili komitesi tarafından gelecek toplantıda ele alınması bekleniyor.

UNESCO Dünya Kültür Mirası Listesi'nde 161 ülkeden bin 7 site yer alıyor. Listede yer alan sitelerden 39'u Fransa'da bulunuyor. UNESCO, daha önce de başkentin ünlü Seine Nehri kıyısını Dünya Kültür Mirası Listesi'ne almıştı.

Dünya Kültür Mirası Listesi'ne dahil edilen siteler, UNESCO'nun koruması altına alınıyor ve uzmanlar tarafından olası tahribata karşı sık sık denetleniyor.

Barok Dönemi'nin ünlü mimarlarından François Mansard (1589-1666) tarafından planlanan çatılar, "Mansard Çatıları" ya da "Fransız Çatıları" olarak biliniyor. Mimarlar, daha sonra bu çatıların değişik versiyonları oluşturmuştu

Geometrik çatıların Paris'e kattığı bohem hava, bir yandan dünyanın dört bir yanından gelen ressam ve fotoğraf sanatçısına ilham kaynağı olurken bir yandan da başkenti ziyaret eden yerli ve yabancı turistlerin büyük ilgisini çekiyor.