Saldırı, 14 Temmuz Ulusal Gün kutlamaları sırasında gerçekleşti. Kamyonu süren saldırgan, yerel saatle 23.30 sularında havai fişeklerin atıldığı sırada kent merkezinde toplanan vatandaşların içine girdi.

Saldırgan, kamyonu 2 kilometre boyunca sürdü; 84 kişi hayatını kaybederken, 18'i ağır çok sayıda yaralı var.

Ölenler arasında çocuklar da bulunuyor.

fransa-bebek.jpg

Kamyon şoförü saldırgan, polis tarafından vurularak öldürüldü. Kamyonda önemli miktarda bomba, mühimmat ve silah bulundu.

Nice Matin gazetesi saldırganın 31 yaşında ve Tunus kökenli olduğunu yazdı. Gazete, saldırganın Nice kentinde yaşadığını belirtti.

fransa-nice-saldiri.png

Olağanüstü hal 3 ay uzatıldı

Saldırı sonrası Fransa Cumhurbaşkanı François Hollande, olağanüstü hal uygulamasının 3 ay daha uzatılacağını söyledi. Hollande, saldırıdan saatler önce yaptığı açıklamada, olağanüstü halin uzatılmayacağını açıklamıştı.

Elysee Sarayı'ndan Fransız halkına seslenen Hollande, Suriye ve Irak'ta devam eden saldırıları da artıracaklarını kaydetti.

Hollande, Başbakan ve ilgili bakanlar ile yaptığı toplantı sonrasında alınan kararları da paylaştı. Buna göre, dün 26 Temmuz'da sona ereceği açıklanan olağanüstü hal uygulaması 3 ay daha uzatılacak. 10 bin asker ve polisin devriye gezdiği ve önemli merkezlerde gözetleme görevi yaptığı 'sentinelle' operasyonu devam edecek. Yedek askerlere çağrı çıkarılacak ve sınır kontrolleri dahil gerekli görülen tüm alanlarda görev almaları sağlanacak.

Kaynak: AFP