Kuzey Ren Vestfalya Eyaleti Eğitim Bakanı Sylvia Löhrmann, Batı Almanya Radyo Televizyon Kurumu'na (WDR) yaptığı açıklamada, "Öğrenci grubunun uçağa bindiğini biliyoruz. Yolcu listesinde 2 öğretmenin bulunduğunu da biliyoruz" ifadesini kullandı.

Löhrmann, İspanyolca eğitim gören 10'uncu sınıf öğrencilerinin değişim programı kapsamında Barcelona'ya gittiklerini ve kaza meydana geldiğinde dönüşte bulunduklarını kaydetti.

Düşen uçakta 16 öğrenci ve 2 öğretmeni olduğu belirtilen Joseph König Lisesi öğlen vaktinde eğitime ara verdi.

Daha önce Alman havayolu şirketi Lufthansa'ya ait Germanwings'in üst yöneticisi (CEO) Thomas Winkelmann, "Uçakta 67 Alman vatandaşının olduğunu varsayıyoruz. Ancak bu rakam değişebilir" diye açıklamada bulunmuştu.

İspanya'nın Barcelona kentinden yerel saat ile 08.55'te Almanya'nın Düsseldorf kentine gitmek için havalanan, Alman Lufthansa Havayollarına ait GermanWings havayolu şirketinin Airbus A320 tipi uçağı, 6 mürettebat ve 144 yolcu taşıyordu.

Uçak, yerel saat ile 10.53 sularında radardan kaybolmuş ve Fransa'nın güneyindeki Barcelonette bölgesi yakınlarındaki dağlık alana düşmüştü. Uçağın dağlık bir bölgeye düşmesi dolayısıyla enkaza ulaşma çalışmalarının güçlükle yürütüldüğü bildirilmişti.