Fransa'nın Calais kentindeki göçmenler, ülkedeki çeşitli barınma merkezlerine gönderildi.

Pas-de-Calais Valiliği, Calais'deki 402 göçmenin ülkedeki çeşitli bölgelerde kurulan barınma merkezlerine yerleştirildiğini duyurdu.

Calais'deki derme çatma kamplardan alınarak çeşitli bölgelerdeki barınma merkezlerine yerleştirilen göçmen sayısı bu hafta itibarıyla 700'e ulaştı.

Fransa'nın Manş Denizi kıyısındaki liman kenti Calais'de sığınmacı sayısı son haftalarda 6 bine ulaşarak 2 katına çıkmıştı.

Ülkenin en büyük sığınmacı kampının bulunduğu Calais'teki koşullar sık sık sivil toplum örgütlerinin sert tepkisine yol açıyor.

Özellikle kış aylarının yaklaşmasıyla hükümet, çoğu Afrika ülkeleri olmak üzere Afganistan ve Suriye'den gelen göçmenleri ölüme terk etmekle suçlanıyor.

Daha iyi yaşam şartları için İngiltere tarafına geçmeye çalışan göçmenler, zaman zaman Manş tünelini kapatıyor. Göçmenler, Manş denizinin karşı tarafına geçebilmek için hayatlarını tehlikeye atarken bir kısmı tren ya da kamyon çarpması sonucu tünelde hayatını kaybediyor.

Önceki hafta ise aralarında 3 çocuk ve bir bebeğin bulunduğu Suriyeli, İranlı ve Iraklı 14 sığınmacı, İngiltere'ye kaçak geçiş güzergâhında bulunan Calais şehrine giden bir soğutuculu kamyonda donmak üzereyken bulunmuştu.