İspanyol ressam Pablo Picasso'nun çizimlerini 40 yıl boyunca evlerinin garajında saklayan Fransız çift, iki yıl tecilli hapis cezasına çarptırıldı.

Ülkenin güneyindeki Grasse kentinde mahkeme, Pierre ve Danielle Le Guennec çiftini çalıntı sanat eserlerini evlerinde saklamaktan suçlu buldu.

Mahkeme kararıyla el konulan 271 çizim, ünlü ressamın varislerine iade edilecek.

Savcılık, çift için 5 yıl tecilli hapis cezası istemişti.

Elektrik teknisyeni Pierre Le Guennec, duruşmalarda tamirat için evine gittiği Picasso ile eşi Jacqueline'in söz konusu çalışmaları kendisine hediye ettiğini ileri sürmüştü.

Le Guennec, "Bana çok güveniyor ve itimat ediyorlar, hatta beni küçük kuzen diye çağırıyorlardı. Bir gün Jacqueline, içinde 271 çizim ve eskizin bulunduğu bir kutuyu bana getirip bunlar senin dedi" şeklinde ifade vermişti.

Kutuyu garajına koyduğunu ve 2009 yılına kadar açmadığını belirten Le Guennec hakkında Paris'teki Picasso Vakfı'ndan görüş istemesinin ardından ünlü ressamın varisleri tarafından dava açılmıştı.

Ressamın kızı Maya Widmaier Picasso, mahkemede Le Guennec'in yalan söylediğini ileri sürerken Picasso'nun torunu Cathiren Hutin-Blay, emekli elektrik teknisyeninin dedesi ve anneannesiyle çok iyi ilişki içinde olduğunu söylemişti.

Picasso'nun, söz konusu çalışmaları 1900 ve 1932 yıllara arasında çizdiği tahmin ediliyor.