Fransa'nın Strazburg kentinde yaşayan Türk vatandaşları, Avrupa Konseyi önünde PKK terör örgütünün övüldüğü ve Türkiye'ye hakaret edilen standın kaldırılması için imza kampanyası başlattı.

Strazburg merkezli Çok Kültürlü Gençlik Konseyi (COJEP) Başkanı Ali Gedikoğlu, AA muhabirine yaptığı açıklamada, DAEŞ terör örgütüne karşı Fransa'da alınan tedbirleri hatırlatarak PKK terör örgütünün desteklenmesine göz yumulmaması gerektiğini belirtti.

"Change.org" adlı internet sitesinde ulaşılabilen imza kampanyasına destek beklediklerini bildiren Gedikoğlu, imzaların Fransa İçişleri Bakanlığı ve Strazburg'un bağlı olduğu bölge valiliğine iletileceğini söyledi.

Gedikoğlu, şunları kaydetti:

"Paris'te yaşanılan terörist eylemlerden sonra teröristlere ve terör eylemlerine tedbir almak için Fransa hükümeti 3 ay olağanüstü hal ilan etti. Bu süre dolduktan sonra tehlikenin devam ettiği gerekçesiyle sürenin üç ay daha uzatılması planlanıyor. DAEŞ terör örgütüne karşı bu tedbirler alınırken PKK'lı teröristlerin Avrupa Konseyi'nin önünde yıllardır terörü ve teröristi övücü standının açık tutulması ve bu eyleme hala göz yumuluyor olması kabul edilemez."

PKK, 2002 yılında diğer adları olan KADEK ve KONGRA-GEL ile birlikte AB’nin “Terör Örgütleri ve Kuruluşları Listesi”ne alınmış, 28 Haziran 2007’de ise bazı silahlı eylemleri PKK adına üstlenen TAK (Kürdistan Özgürlük Şahinleri) de aynı listeye dahil edilmişti.