Fransa'nın turistik bölgesi Nice'te Fransız İhtilali'nin ilk kıvılcımı sayılan Bastille Günü kutlamaları sırasında bir kamyonun kalabalığın arasına girdiği terör saldırısında en az 73 kişi hayatını kaybetti, en az 100 kişi de yaralandı.

Fransız yetkililer, saldırıyı gerçekleştiren kamyon şoförünün öldürüldüğünü açıkladı. Havai fişek kutlamalarının yapıldığı sırada gerçekleştirilen terör saldırısında rehine vakasının da meydana geldiği iddia edildi ancak Fransa İçişleri Bakanı Bernard Cazeneuve rehine vakasının yaşanmadığını ifade etti.

Nice polisi ikinci saldırgan ihtimaline karşılık, kentte önlemleri artırdı. Paris'teki Bastille Günü kutlamalarının ardımdan Avignon'a giden Fransa Cumhurbaşkanı François Hollande, programını iptal ederek güvenlik toplantısına katılmak üzere başkente döndü.

Valilik, kamyonun içindekilerin halkın üzerine ateş açtığını bildirdi. Polis anons yaparak kent sakinlerine gerekmedikçe evlerinden çıkmama uyarısında bulundu.

cnxqkgsxyaamz6v.jpg


Fransa'nın Türkiye'deki misyonlarınca dün ve bu akşam düzenlenecek 14 Temmuz "Fransa Milli Günü" kutlamaları güvenlik endişeleri nedeniyle iptal edilmiş ve Ankara Büyükelçiliği ve İstanbul Başkonsolosluğu da ikinci bir emre kadar kapatılmıştı.

cnxrfjtwcaexf39.jpg

Fransa Cumhurbaşkanı, “Olağanüstü hal süresini uzatamayız” demişti

Fransa Cumhurbaşkanı François Hollande, dün başkent Paris’i kana bulayan terör saldırılarının ardından ilan edilen olağanüstü hal uygulamasının uzatılmayacağını açıklamıştı. Hollande’nin açıklamaları şöyleydi:

“Evet. Olağanüstü hali süresiz uzatamayız. Mantıklı olmaz. Bu biz artık her koşulda hukukun üstünlüğünün uygulandığı bir cumhuriyet değiliz anlamına gelir. Olağanüstü hal istisnai durumlarda olur. Bizim teröre karşı eylem için garanti veren bir yasamız var. Ortada tehdit var mı ? Evet var.”

_90394204_2c9db60b-6ba8-4fe6-97d2-d7c9c2449554.jpg

Facebook, güvenlik butonu açtı

Sosyal medya ağı Facebook, dünyada yaşanan birçok terör saldırısında yaptığı gibi saldırı sonrası bölgedekilerin çevresini bilgilendirebilmesi amacıyla 'Güvenlik Butonu'nu kullanıma açtı. 

Yerel medya: Kamyonda silah ve el bombaları bulundu 

Yerel medya Nice Matin, saldırıda yaralandan 50’nin durumunun ağır olduğunu söyledi. Gazete, polisin saldırının gerçekleştirildiği kamyonda silah ve el bombaları da bulunduğunu aktardı.

cnxnxszwyaao0to.jpg

Taksiciler, ücretsiz hizmet veriyor

Saldırının ardından Nice'de taksiciler isteyenleri ücretsiz olarak evlerine ya da güvenli bir yere taşıma kararı aldı.

Fransa Nice Saldırısı