Fransız aşırı sağcı "Minute" dergisinin son sayısı, "Faslı bir Müslüman Milli Eğitim Bakanlığını yönetecek. Najat Vallaud-Belkacem'ın Milli Eğitim Bakanı olması bir provokasyondur" başlığıyla çıktı. Aynı dergi, daha önce Guyana kökenli siyahi Adalet Bakanı Christiane Taubira aleyhine ırkçı kampanya başlatmış ve mahkeme tarafından mahkum edilmişti.

Yine aşırı sağcı "Valeurs Actuelles" dergisi, bu haftaki sayısını Najat Vallaud-Belkacem'ın Milli Eğitim Bakanlığı görevine getirilmesine ayırdı. Fransız dergi, "Ayetullah" olarak adlandırdığı yeni bakan hakkında alaycı ve küçük düşürücü ifadeler kullandı.

Sosyalist Parti yönetimi, yaptığı açıklamayla yeni bakana yönelik ırkçı saldırıları kınadı ve söz konusu dergiler hakkında "ırkçı nefreti körüklemek suçundan dava açılmasını" istedi.

İnsan hakları dernekleri de yeni bakana yönelik ırkçı saldırıları kınadı.

Vallaud-Belkacem ise söz konusu saldırılarla ilgili, "Irkçılık bir fikir değil suçtur. Ben sadece bana saygı gösterilmesini istiyorum" dedi.

Bir önceki bakanlar kurulunda hükümet sözcüsü olarak görev yapan 36 yaşındaki Najat Vallaud-Belkacem, Cumhurbaşkanı François Hollande'ın en fazla güvendiği ve koruduğu bakanlar arasında yer alıyor.