Dağlık bölgelerde doktor istihdamı ve ulaşım zorluklarının önüne geçmek isteyen Fransa yönetimi, sanal muayene uygulamasına küçük bir köyde başladı.

Oberbruck isimli 400 kişinin yaşadığı köyde açılan sanal muayenehane ile hastalar bir ekran aracılığıyla doktorlara derdini anlatıyor.

Fransa'nın doğusunda Oberbruck ve çevre köylerde yaşayan hastaların yararlanabileceği sanal muayenehanede haftanın 4 günü hizmet verilecek. Bir hemşirenin sürekli bulunacağı muayenehanede hastalar ekran sayesinde görevli doktorlarla iletişime geçip, şikâyetlerini anlatacaklar.

Oberbruck Belediyesi ve bölgede kurulu ilk yardım ve bakım derneğinin işbirliği ile açılan sanal muayenehanede hastaların şikâyetleri gerekli görüldüğünde kayda alınabilecek.

Oberbruck köyünde 3 yıldan bu yana doktor olmadığını söyleyen köylüler, bu yöntemle acil olmayan durumlarda ve sıradan muayenelerde şehre inmeden doktora danışabilecek olmanın sevincini yaşıyor. Genellikle yaşlı nüfusun yoğunlukta olduğu köyde ve çevre köylerde, hastaneye gidebilmek de oldukça zahmetli bulunuyor.

Yetkililer, sanal muayenehane çözümüyle köylerden göçün önüne geçmeyi hedefliyor. Benzer uygulamaların gelecek yıllarda Fransa'nın birçok bölgesinde hayata geçirileceği ifade edilirken, sanal muayenehanelerdeki çalışma şeklinin geleneksel muayeneden pek farklı olmadığı belirtiliyor.