Filistin Dışişleri Bakanlığı'ndan yapılan yazılı açıklamada, "Netanyahu'nun siyaset sahnesinde yer aldığı 7 yıldır baltalamadığı tek bir girişim kalmadı. Netanyahu, ciddi ve gerçek çözüm için uluslararası toplum tarafından başlatılan tüm girişimleri başarısızlığa uğrattı" denildi.

Netanyahu'nun 7 yıldır aralıksız her gün, Filistin devletinin topraklarını Yahudileştirerek, yağmalayarak, el koyarak, Yahudi yerleşim yerlerini genişleterek gerçekleri ve asıl durumu değiştirmek için çabaladığı ifade edildi.

İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu, Fransa'nın İsrail-Filistin arasındaki barış görüşmelerinin tekrar başlaması için yürüttüğü girişime ilişkin, "ön şart koşulmaksızın görüşmelere tekrar başlamaya hazır olduğu" açıklamasını yapmıştı.

Fransa Dışişleri Bakanı Laurent Fabius, ülkesinin Filistin ve İsrail arasındaki barış görüşmelerinin yeniden başlaması için uluslararası konferans düzenlenmesi konusunda gelecek haftalarda girişim başlatacağını açıklamıştı. Konferansın iki devletli çözümü hedef alacağını belirten Fabius, "Eğer bizim bu çözüm yolundaki girişimlerimiz engellenirse, bizim de Filistin’in tanınması konusunda sorumluluğumuzu üstlenmemiz gerekebilir" demişti.