Fransa İçişleri Bakanlığı tarafından yapılan açıklamada, Imad Djebali, Abdelouahed Baghdali ve Gael Maurize'in, Herault bölgesindeki Caylar jandarmasına teslim olduklarını duyurdu.

İçişleri Bakanı Bernard Cazeneuve, 3 şüphelinin teslim olduğunu belirtirken olayla ilgili idari bir soruşturma açılması gerektiğini belirtti.

Şüphelilerin avukatı, müvekkillerinin kaçmadığını zira polis tarafından hiç durdurulmadıklarını belirtmiş ve gün içinde jandarmaya teslim olacaklarını kaydetmişti. Şüpheliler aralarında 2012 yılında Toulouse kentinde düzenlediği farklı saldırılarda yedi kişiyi öldürdükten sonra polis operasyonu sonucu ele geçirilen Muhammed Merah'ın kız kardeşinin eşi Abdelouahed Baghdali'nin olduğu da belirtilmişti.

Suriye'de savaşa katıldıkları tahmin edilen şüpheliler, dün, Türkiye tarafından yakalanarak Fransa'nın Marsilya kentine gönderilmiş, ancak Fransız polisi şüphelileri Paris'in güneyindeki Orly havalimanında beklemişti. Şüphelilerin Marsilya havalimanında herhangi bir polis kontrolüne tabi tutulmadan dışarı çıkması, ülke kamuoyunda güvenlik zaafı eleştirilerine neden olmuştu. Fransız yetkililer ise, Türkiye'nin, şüphelilerin Paris'e değil Marsilya uçağına bindiği noktasında kendilerini bilgilendirmediğini açıklamıştı.