Fransa Cumhurbaşkanı François Hollande, terör örgütü IŞİD'e karşı gerçekleştirecekleri hava saldırısı hazırlıkları kapsamında yarın Suriye üzerinde keşif uçuşlarına başlayacaklarını kaydetti.

Fransa Cumhurbaşkanı Hollande, düzenlediği yıllık basın toplantıları kapsamında yaptığı açıklamada, Fransa'nın da içinde bulunduğu ülkelere karşı IŞİD'in planladığı terör saldırılarıyla ilgili olarak daha fazla bilgiye ihtiyaçları olduğunu söyledi. Hollande, mülteci sorunuyla mücadelede sorunun kaynağına da inilmesi gerektiğini belirterek, "Bu yüzden Savunma Bakanı'na yarından itibaren Suriye üzerinde keşif uçuşları yapmasını emrettim" dedi. Hollande bu sayede IŞİD'e karşı hava saldırısı yapıp yapmayacaklarına karar vereceklerini aktardı.

Suriye'ye kara birliklerini göndermenin anlamsız ve gerçek dışı olduğunu ifade eden Hollande, Suriye üzerindeki keşif uçuşlarının yanı sıra Esad hükümeti ile birlikte çalışmaya devam edeceklerini de dile getirdi.

"24 BİN SIĞINMACIYA KAPIMIZ AÇIK"

Öte yandan Hollande, Avrupa'daki sığınmacı kriziyle ilgili olarak, Fransa'nın 24 bin sığınmacıya kapılarını açmaya hazır olduğunu, Avrupa Birliği'nin de 100 binden fazla mülteciyi topraklarında ağırlamayı planladığını söyledi.

"Bu ciddi ve dramatik bir kriz fakat kontrol altına alınabilir ve alınacak" sözlerini kullanan Hollande, Alman lider Merkel ile birlikte 28 Avrupa Birliği ülkesinin, iki ülkenin 120 bin sığınmacıyı eşit bir paylaşımla ülkelere dağıtılması planına uymaları ricasında bulunduklarını tekrarladı.

"Fransa payına düşen görevi yerine getirecektir" diyen Hollande, Avrupa Komisyonu'nun 120 bin sığınmacıyı önümüzdeki birkaç yıl içinde dağıtmayı amaçladığını bildirdi. Hollande bunun da Fransa için 24 bin sığınmacıya karşılık geldiğine dikkat çekerek"Kendimizi adadığımız ilkeler doğrultusunda bunu yapacağız, kendi kurduğumuz birlik bunu önerdiği için bunu yapacağız" vurgusunu yaptı.

Hollande, sığınmacı krizinin tüm dünyayı etkilediğini belirterek, bu konuyu tartışmak için Paris'te uluslararası bir toplantı yapma önerisinde bulundu.