Fransa'daki Charlie Hebdo mizah dergisine saldırıda bulunan Cherif ve Said Kouachi kardeşlerin suç ortağı olduğu şüphesiyle Bulgaristan'da tutuklanan Fritz Jolie Joaquin, suçlamaları reddetti.

Şu ana kadar Bulgar medyasından sadece özel TV kanalı BTV'ye demeç veren Joaquin, yaptığı açıklamada "Je Suis Charlie" sloganını kullanarak, suçsuz olduğunu savundu.

Kouachi kardeşleri gerçekten tanıdığını ancak onların terörist faaliyetlere karıştıklarından haberdar olmadığını iddia eden Joaquin, Suriye'ye değil, turistik amaçla İstanbul'a gitmek isteğini savundu.

Din uğruna hayatını feda etmeyeceğini belirten Joaquin, "Terörist olmakla suçlanıyorum ancak gerçekten terörist olsaydım burada olur muydum" diye konuştu.

"Cherif Kouachi çok iyi bir insandı. Böyle bir işe giriştiğine inanamıyorum doğrusu" diye konuşan Joaquin çocukluk arkadaşı Cherif Kouachi ile iş ilişkileri olduğunu, ortak olarak Fransa'da oto tamirciliği yaptıklarını söyledi.

Fransa'daki kanlı saldırılarla ilgisinin olmadığını savunan Joaquin ülkesine iade edilmeyi kendisinin de istediğini belirtti.

Fritz Jolie Joaquin 3 yaşındaki oğlu Abdel Rahman'la birlikte 1 Ocak'ta yolcu otobüsü ile Bulgaristan sınır kapısından Türkiye'ye çıkış yapmaya çalışırken çocuğunu annesinin rızası olmadan yurt dışına çıkartmak gerekçesi ile gözaltına alınmıştı. Daha sonra Fransız makamlarınca, 7 Ocak'ta Paris'te Charlie Hebdo dergisine yönelik silahlı saldırıyı gerçekleştiren Kouachi kardeşlerle ilişkisi olduğu saptanan Fritz Jolie Joaquin'in Fransa'ya iadesi talep edilmişti. Haskovo Bölge Mahkemesinde 13 Ocak'ta görülen ilk davada Joaquin'in tutuklanmasına karar verildi. Joaquin'in Fransa'ya iadesi ile ilgili dava 16 Ocak'ta Haskovo Bölge Mahkemesi'nde görülecek.