Yeni nesil amiral gemisiyle alakalı yayınlanan rapor neler içeriyor?

Geçen sene Apple, 4 inç'lik ekrandan daha büyük ekrana sıçradı. Şirket iPhone serisinde devrim yaparak 4.7 inç'lik iPhone 6'yı ve 5.5 inç'lik iPhone 6 Plus'ı piyasaya sürdü. Kore'den gelen bir rivayete göre Samsung da aynı stratejiyi uygulamanın peşinde. Neler olduğuna daha yakından bakalım.

Galaxy S7'nin farklı iki modelinde ekran boyutları ne olacak?

Samsung bu senenin ilk yarısında Galaxy S6 ve Galaxy S6 Edge'i çıkardı. Bununla birlikte her iki cihazda 5.1 inç'lik 2K ekran var. Güney Koreli asiatoday.co.kr sitesine göreyse Samsung, Galaxy S7'yi 5.2 inç'lik ve 5.8 inç'lik iki farklı ekran seçeneğiyle tüketicilerin beğenisine sunacak.

Rapor bununla birlikte S7'nin 4K ekrana (Ultra HD'ye) sahip olacağını vurguluyor. Fakat bu deli çözünürlüğün her iki model için de geçerli olup olmadığı belirsiz. Geçtiğimiz hafta IFA'da Sony 5.5 inç'lik 4K ekrana sahip Z5 Premium telefonunu tanıtmıştı. Z5 Premium, 808 ppi değerine sahip. 5.2 inç'lik ekranda ppi değeri 847, 5.8 inç'lik ekranda ise 759 olur. Yani Samsung sözde iki modelden birini 4K ekranla çıkarırsa ppi değerleri aşağı yukarı bu şekilde.

Samsung Galaxy S7'de 6GB RAM olabilir

Kaynak son olarak her iki modelin yıl sonunda ve 4 GB RAM'le çıkacağını iddia ediyor. İşte raporun tıkandığı nokta burası. Samsung'un Galaxy S7'yi bu sene çıkarması son derece düşük bir olasılık. 5.8 inç'lik ekran çözünürlüğü ise Note serisinin satışlarını da baltalayabilir. Kaynağın iddialarını doğru varsayarsak sizin bu konu hakkındaki düşünceleriniz nedir? Sizde Samsung iki farklı ekran boyutuyla iki tane S7 modeli çıkarmalı mı? Yorumlarınızı bizimle paylaşın