Almanya Cumhurbaşkanı Joachim Gauck, Belçika’nın başkenti Brüksel’de düzenlenen terör saldırılarını kınadı.

Gauck, Belçika Kralı Philippe'e gönderdiği taziye mesajında, Brüksel Havalimanı ve Maelbeek metro istasyonunda terör saldırılarına ilişkin haberlerin kendisini derinden sarstığını belirterek, "Almanya terör saldırıları karşısında Belçika’nın yanındadır. Avrupa’nın değerlerini, özgürlüğü ve demokrasiyi birlikte savunacağız." ifadelerini kullandı. Olaylar karşısında şoke olduklarını belirten Gauck, Belçika halkının üzüntüsünü paylaştığını kaydetti.

Almanya İçişleri Bakanı Thomas de Maiziere de yaptığı açıklamada, Brüksel’den gelen haberlerden dolayı büyük üzüntü duyduğunu söyledi. Maiziere, "Saldırıların hedefinin bir uluslararası havalimanı ve AB kurumlarının yakınındaki metro istasyonunun olması, bu terör saldırılarının sadece Belçikalılara değil, özgürlüğümüze, hareket etme özgürlüğümüze ve AB’nin parçası olan herkese karşı olduğu görülüyor. Bundan dolayı terör saldırısından aynı şekilde etkilendiğimizi hissediyoruz." dedi.

Belçika güvenlik makamları ve AB kurumlarıyla yakın temasta oldukların belirten Maiziere, Alman güvenlik birimlerinin de duyarlı hale getirildiğini, kritik yerlerde güvenlik tedbirlerinin artırıldığını kaydetti.

Maiziere, Belçika, Hollanda, Lüksemburg ve Fransa sınır bölgelerinde duruma göre kontrollerin yapılacağını belirterek, polisin de belirli yerlerde daha görünür bir şekilde görev yapacağını ifade etti.

Uluslararası terörizm ile mücadelenin uzun süreceğini dile getiren Maiziere, “Muhtemelen tutuklamalar gibi başarılı tedbirler terörizmin daha güçlü bir şiddet kullanmasına ve buna reaksiyon olarak ek saldırılar yapmasına sevk ediyor. Bunun kimseyi, hukuk devleti içinde, ancak kararlı ve sert bir şekilde terörle mücadele etmesinden alıkoymaması lazım. Boyun eğmek olamaz.” ifadesini kullandı.