Tarım Bakanlığı yetkililerinden Tahsin es-Seka, AA muhabirine yaptığı açıklamada, " Gazze'de İsrail savaş uçaklarının çok sayıda çiftliği hedef alması dolayısıyla kümes hayvanlarının fiyatında yaklaşık yüzde 50 artış meydana geldi" dedi.

Seka, Gazze'deki kümes hayvanı çiftliklerinin yüzde 25'inin İsrail savaş uçakları tarafından vurulması üzerine çok sayıda hayvanın telef olduğunu, bu durumun arzın azalmasına ve fiyatların artmasına yol açtığını söyledi.

Öte yandan, saldırılar sona ermesine rağmen olumsuz etkilerinin her alanda bütün ağırlığı ile hissedildiği belirtilen Gazze'de, üretici ve tüketiciler yaşadıkları sıkıntıları AA muhabirine anlattı.

İsmail Şemallah (54) adlı tavuk çiftliği sahibi, İsrail uçaklarının çiftiğine yönelik saldırısında çok sayıda hayvanının telef olduğunu dile getirerek, "Herşeye sıfırdan başlamak zorundayım" dedi.

Muhammed Naci (45) isimli Filistinli ise artan fiyatlar nedeniyle beslenme alışkanlıklarının değiştiğini kaydetti. Uzun süredir evlerine beyaz et girmediğini aktaran Naci, "Beyaz et fiyatları, İsrail saldırılarından önceye göre neredeyse yarı yarıya yükseldi. Artık tavuk ve balık alamıyoruz.

Yüksek fiyatlar buna izin vermiyor" diye konuştu.

İsrail, yıllardır abluka altında tuttuğu Gazze'ye, 7 Temmuz'da havadan ve denizden, 17 Temmuz'da ise karadan saldırıya geçmişti. Daha sonra orduyu karadan geri çekerek hava saldırılarını sürdüren İsrail, 26 Ağustos'ta, Mısır'ın arabuluculuğundaki görüşmelerde varılan ateşkesle saldırılarına son vermişti.

İsrail'in 51 gün süren saldırılarında 2 bin 156 kişi hayatını kaybederken, 11 binden fazla kişi yaralandı, 17 bin 200 ev, 73 cami ve 24 okul tamamen yıkılırken, binlerce bina da zarar gördü.